Online tematikus csoport, 2024. április 27. 9:00 - 13:00

Az örökbefogadó szülők általában tudják, hogy felcseperedett gyermekeiknek jogában áll keresni vér szerinti szüleiket, de talán a legtöbb, – sokszor ki sem mondott – félelem úgy tűnik, az örökbefogadással kapcsolatban erről él bennük Mitől félünk, és mégis mi lehet a „haszna” a származásmegismerésének? Rejt-e és esetleg és milyen veszélyeket a gyermek számára, vagy az örökbefogadó szülőkhöz fűződő kapcsolatára a „gyökérkeresés? Mik a tapasztalataik a gyökérkereséssel kapcsolatban a felnőtt örökbefogadott csoportunk tagjainak? Hogyan támogathatja a legjobban a szülő ezen az úton gyermekét, és milyen segítséget tud egyesületünk nyújtani ebben? Hogyan és milyen életkortól lehet erre jól felkészülni és felkészíteni gyermekünket? Milyen a származásmegismerés legújabb jogi szabályozása és hogyan zajlik az eljárás? Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket szeretnénk körbejárni, megbeszélni és feldolgozni kötetlen formában.

A tréninget tartja: Székely Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus, örökbefogadási szakember

A program regisztrációhoz kötött. A részvétel az egyesületi tagjainknak ingyenes, a nem tagokat pedig arra kérjük, adománnyal támogassák működésünket.

A regisztrációkat április 21-ig fogadjuk.

Regisztrálni a rendezvényre ezen a linken lehet