Dr. Dénes Zsuzsanna

Pszichológus, a Mózeskosár Egyesület egyik alapítója, a felnőtt örökbefogadottak csoportjának egyik vezetője, a Mózeskosár könyvek fordítója.

Nagy megtiszteltetés érte egyesületünket! Dr. Dénes Zsuzsanna, a Mózeskosár Egyesület alapítója, 2014. december elsején a Pesti Vigadóban Pro Caritate díjat kapott. A Pro Caritate-díj a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért, a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében végzett kiemelkedő szakmai, közszolgálati, karitatív tevékenységért adományozható.

Balogh Zoltán emberi erőforrások minisztere a következő szavakkal adta át a díjat: „Reménnyel tölt el bennünket, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akik segítő kezet nyújtanak a társaik felé, akik nem hagynak magukra másokat, akik megmutatják, hogy így is lehet segíteni.”

Novák Katalin államtitkár kiemelte: a díjazottak többségét nem ismerheti a nagyközönség a színpadról, a filmvászonról, vagy a televízió képernyőjéről. Őket azok ismerik, akikkel nap mint nap foglalkoznak.

Székely Zsuzsanna

Tanácsadó szakpszichológus, mediátor, a Mózeskosár Egyesület egyik alapítója, 2023-ig elnöke, 2023-tól elnökségi tagja, számos csoportjának vezetője.

Egyesületünk számára öröm és megtiszteltetés, hogy Székely Zsuzsanna a Mózeskosár Egyesület alapítója és jelenlegi elnöke 2016-ban Pro Caritate díjat kapott a gyerekvédelem területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként.

A díjat az Emberi Erőforrás Minisztérium ünnepi rendezvényén a Károlyi Palotában vehette át. Balog Zoltán miniszter Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár méltatta a díjazottakat: „Csak akkor lehet sikeres egy állam, ha a közjó iránt elkötelezett emberek működtetik, akik egyszerre lelkesek és profik, akik nemcsak a szívüket, hanem a kezüket és az eszüket is hozzáadják a munkájukhoz.” „A mindennapok jótevőit köszöntik ezen a napon. „A kitüntetettek bátrak és ki mernek állni, ki merik nyújtani a kezüket, ki mernek lépni a komfortzónájukból, ma pedig nagy szükség van erre.” (Czibere Károly)

További szakértők, csoportvezetők:

Dengyel Kinga – klinikai szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó

Dr. Dobos Orsolya –  személyközpontú pedagógus, iskolaválasztási tanácsadó

Gubcsi Judit –  a Romadopt Klub (roma gyerekeket örökbefogadó szülők közössége) megalapítója

Dr. Mészáros György – örökbefogadó szülő, szomatodráma játékvezető 

Szakértő partnereink:

Meseliget Alapítvány