2024. június 15. (szombat) 10 - 17 óra

(jelentkezési határidő: június 9.)

Most tudtam meg, hogy örökbefogadott unokám lesz, hova fordulhatok, ha tele vagyok kérdésekkel? Egyáltalán, hogyan működik ez manapság? Mi mindentől függ, milyen lesz a gyermek? És nagyszülőként mit tehetek én?
Az adoptáló szülők számára a kilencvenes évek óta létezik felkészítő tanfolyam, ahol szakemberekkel és sorstársakkal közösen tudják megbeszélni az örökbefogadással kapcsolatos kérdéseiket, vágyaikat, félelmeiket. Ugyanez a lehetőség adott most az örökbefogadó és a leendő örökbefogadó családtagok, rokonok, ismerőseik részére is, a Mózeskosár Egyesület szervezésében.

A workshopon többek között szó lesz:
– az örökbefogadást érintő gyakorlatról
– röviden az aktuális jogszabályokról
– hitekről-tévhitekről
– az örökbefogadott gyermekek nevelési kérdéseiről
– továbbá mindarról, amit a résztvevők témának hoznak.

„Az könnyíti meg az örökbefogadás elfogadását, ha a nagyszülő elkezd aggódni a gyerek egészségéért vagy a boldogságáért” – cikk a Mózeskosár Egyesület Öröknagyi csoportjáról az örökbe.hu blogon.

Csoportvezetők: Székely Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus és Dengyel Kinga klinikai szakpszichológus, perinatális szaktanácsadó

A program 5 fő jelentkezése esetén indul. A létszám korlátozott, ezért a regisztrációk sorrendjében fogadjuk el a  jelentkezéseket.

Helyszín: Budapest, II. ker. Lövőház utca 39. Ulyssys Irodaház

A program díja: 14 000 Ft/fő, minden második családtag 10 000 Ft/fő

Regisztrálni a rendezvényre ezen a linken lehet

(Határidő: június 9.)