Kreatív Kaláka örökbefogadó szülőknek

A Meseliget Edukációs és Személyiségfejlesztő Alapítvánnyal együttműködve, a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával Kreatív Kaláka címmel olyan alkalmakat szervezünk örökbefogadó szülőknek, ahol beszélgethetnek és rekreálódhatnak sorstársaikkal, és ezzel egyidejűleg olyan eszközöket készíthetnek, amely segítséget adhat nekik bizonyos nehézségeikre.
team-spirit-2447163_1280

A Kreatív Kaláka lehetőség az örökbefogadó családoknak arra, hogy egy közös együttlét során olyan eszközöket, játékokat alkossanak, amelyeket otthon kipróbálhatnak-játszhatnak gyerekeikkel, vagy újból elkészíthetik velük együtt. Az együttlét közben és után a szülőknek lehetősége van arra, hogy sajátos nehézségeikről szakemberekkel beszélgessenek.

KIKNEK SZÓL A PROGRAM? – elsősorban olyan örökbefogadó szülőknek, akik kapcsolódni szeretnének más szülőkkel (mert jó együtt lenni!), különösen azoknak, akinek elakadásiak vannak gyermekükkel (kapcsolati nehézségek, sni, btmn, érzékenység, átlagtól eltérő fejlődésű, igényű gyerek stb.) és keresnek egy olyan csoportot, ahol meghallgatva lehetnek és ahol mások meglátásait meghallgatnák.

KIK TARTJÁK? – pedagógusok, trénerek és örökbefogadásban jártas, igény esetén egyéb szakemberek.

HOGY ZAJLIK A PROGRAM? – a program egy szombat délelőtt zajlik személyes jelenléttel: egy beszélgetéssel kezdődik, ezt követi a közös alkotás, eszköz vagy játékkészítés, a jelenlevők igényeihez igazítva. Mivel 2024 tavaszán több ilyen csoportot tartunk, a program zárása egy olyan online beszélgetés, ahol az össze csoport tagja együtt van jelen, és szakember vezetésével beszélget a felvetődött témákról. A személyes jelenlétő alkalmakon igény szerint gyermekfelügyeletet biztosítunk.

HOL TARTJUK? – a programot Magyarország területén olyan helyszíneken tartjuk, ahol arra érdeklődés van.

2024. tavaszán az alábbi helyszíneken és korcsoportok számára rendezzük meg a Kreatív Kalákát:

március 2. Budapest, 10-14 éves gyermeket nevelő szülőknek. Regisztráció: https://forms.gle/vGxhBmk6qfQ7ozKx8

március 9. Budapest, 6-10 éves gyermeket nevelő szülőknek. Regisztráció: https://forms.gle/UUMKihB4xS4cAqcW7

március 16. Budapest, 0-6 éves gyermeket nevelő szülőknek. Regisztráció: https://forms.gle/jwsXxsyg2jbKvXfYA

március 23. Szeged, 0-10 éves gyermeket nevelő szülőknek. Regisztráció: https://forms.gle/aFGpWirK8bgmgrdQ7

A személyes jelenlétű foglalkozásokat követő online beszélgetés tervezett időpont: 2024. április 13.

A későbbiekben további hasonló csoportokat szervezünk országszerte.